El incuestionable poder de la imagen
12 de novembre de 2012
El error de pagar las ganas
29 de novembre de 2012
Show all

        Actualització de la web.- Som conscients de que aquesta web resulta no gaire atractiva en mantenir durant setmanes i mesos les mateixes fotos de presentació i els textos del perfil. Aquesta és una de les asignatures pendents, que ben aviat haurem de corregir, tot i que com sabeu, no es tracta d’una pàgina professional ni comercial. No hom presenta un catàleg de material per vendre -extrem aquest que ens demana més d’un comunicant-, malgrat que reconeixem que fóra molt més atractiva amb una renovació periòdica i sistemàtica de documents i postals. Hi comptem amb una propera actualització.

    Darreres activitats.- A banda de la feina diària que representa l’adquisició de material i el seu corresponent tractament, classificació i arxiu, continuem amb l’activitat habitual de concòrrer a les exposicions col.lectives que vénen convocant anualment les diverses associacions filatèliques i de col.leccionisme. Quant a mostres individuals, monogràfiques o no, ara fa un temps que no hi muntem cap, perquè igualment tampoc ens ho han demanat. Continuem com acabem de dir amb les convocatòries de les nostres agrupacions provincials, lés col.laboracions periodístiques, i fa unes setmanes amb una entrevista per al programa setmanal d’una coneguda cadena d’emissores.

   60 anys de SOFIGI.- La Societat Filatèlica Gironina celebra enguany els seus 60 anys de vida, per a la qual cosa ha organitzat les tradicionals exposicions de Fires i Festes de Sant Narcís amb caire competitiu  i comptant amb la participació de reconeguts i guardonats col.leccionistes de tota la demarcació. En l’apartat de Literatura Filatèlica, nosaltres vam prendre part amb dues aportacions: Un resum dels darrers tres anys de la secció de Col.leccionisme del Diari de Girona -Suplement Dominical-, i un recull dels articles que estem publicant en aquest Blog del Catalunya Postal. La qualificació va ser de medalla de Plata per a ambdós treballs.

     Contingut sense continent… .- Tal com ja vam comentar aqui anteriorment, la història present d’aquest projecte resulta ben particular, que no no vol dir  inèdita ni un cas únic. Ens en referim a que de material n’hi ha, amb un arxiu i diverses col.leccions que donen cos al Catalunya Postal; una activitat que està a punt de fer els 45 anys, amb entrades a diari i una diversitat que està considerada pels que la coneixen com a molt interessant, però amb un “continent” precari, provisional, en tractar-se dels fons d’un particular, ara per ara gens professionals i sense cap ajuda. Temps al temps…, com diuen les persones optimistes.

     Per contactar-hi.-  Per posar-se en contacte amb nosaltres recomanem que ho feu  mitjançant l’email. Ens resulta molt més cómode i efectiu, i durant les estones que hi entrem intentem de contestar el mateix dia a tots aquells que es posen en comunicació per obtenir informació sobre qualsevol tipus de material, i sobre les característiques del Catalunya Postal. Creiem que serà el més pràctic per a tothom, atès que el telèfon no el duem sempre a sobre i de vegades costa de localitzar-nos.

     El traspàs de Jordi Comas.- Abans d’ahir vam tenir la trista notícia de la mort en tràgiques circumstàncies de Jordi Comas, president de la FOEG, empresari hosteler ben reconegut, i persona molt vinculada a institucions cíviques de les nostres comarques, d’entre elles la cultural i gastronòmica La Xefla. Fa dos anys dita entitat ens va convocar com a convidat especial a la seva trobada mensual gastronòmica. Vam parlar de Col.leccionisme i del projecte del Catalunya Postal, i una de les persones més atentes, respectuoses i interessades va ser precisament el Sr. Comas. Guardem un molt grat record d’ell, i a més d’haver traslladat el condol a la família i als amics més propers, expressem des d’aqui el reconeixement a tan noble persona i la nostra intenció de recordar-lo sempre.

   Xavier