MUSEU CATALUNYA POSTAL

Aquest ens està integrat per una sèrie de col·leccions, arxius, i edicions especials, bàsicament dedicades a la història de la targeta postal, des del seu inicio – any 1869-, amb una atenció especial enfocada sobre la seva edat d’or, principis del segle XX.

S’hi troben igualment fons dedicats a la Filatèlia, la Bibliofilia, el Còmic, el Cinema i l’espectacle en general, molta Etnografia i regionals, documents antics del tipus Escriptures, Mapes, Bitllets de pobles, Vinyetes, Autògrafs, Fotografies de tot tipus, i altres vessants del vell paper imprès. I peces originals com pintures, aquarel·les, gravats, cartells, targetes pintades a mà, confeccionades amb les més dispars artesanies, etc. En definitiva, Història, Geografia, Art i Cultura general.

La temàtica de tot aquest conjunt resulta Enciclopèdica i Universal, abastant tots els continents i centenars de vessants, però amb la prioritat del tema Catalanista, pobles, regionals, i per extensió molts altres territoris. Tot allò, resulta ideal per a la divulgació i la formació d’estudiants; d’editorials i publicacions de qualsevol mena.

El Catalunya Postal, marca registrada i centre museístic reconegut per la Generalitat de Catalunya, és de propietat privada, sense cap tipus d’ajudes públiques ni ingressos, però obert a col·laborar-hi amb qualsevol institució, via cessió de material, d’exposicions, de publicacions, o de conferències. Per a visites, es prega de contactar prèviament per telèfon, email o correu postal.

El seu promotor, Xavier Romero, és un periodista amb 55 anys d’antiguitat, a més de col·leccionista, expositor i dinamitzador cultural. En el terreny de la competició filatèlica, ha obtingut prop d’un centenar de medalles en exposicions nacionals i mundials, i igualment ve col·laborant en revistes especialitzades, a més de la premsa convencional.