Gibraltar
10 d'agost de 2013
Tiempo de playa y baños
15 d'agost de 2013
Show all

   Dissabte passat moria a Cassà de la Selva el doctor Josep Ruscalleda, a l’edat de 103 anys. Persona molt involucrada en la societat civil local, va ser metge de família durant 50 anys, regidor de l’Ajuntament durant la 2ª legislatura democràtica, president de la U.D.Cassà i del Club Escacs, impulsor de nombroses iniciatives culturals i esportives, practicant de tennis, natació, excursionisme…, aficionat a la fotografía, i per sobre de tot col.leccionista impenitent, d’aquelles branques populars i de base, tot començant per la filatèlia.

Dr. Josep Ruscalleda 1

   A la legistura municipal anterior a la present i coincidint amb el seu centenari, nosaltres mateixos i des de la regidoria de Cultura vam endegar diversos actes en honor seu, com ara una exposició filatèlica amb la col.laboració de la Societat Filatèlica Gironina i sota el tema Medicina; durant la festa major d’aquell any i a través del programa d’impremta de la mateixa, un homenatge a 24 cassanencs il.lustres vius, que cronològicament el Dr. Ruscalleda ho encapçalaria; el nomenament com a Fill Predilecte de la Vila; i només ens faltà l’adjudicació d’un carrer, però aquí si que vam trobar-hi una forta oposició per part de determinades persones influents.

img198  (Sobres C.Roja col.lecció X. Romero)

img199       

    La seva última actuació dins del món del Col.leccionisme fou la participació a la VIII Expofil Catalana, que tingué lloc el mes passat a Sant Feliu de Guíxols, la seva ciutat natal, amb la col.lecció “Vaticà”.

   Des del Catalunya Postal li volem retre el merescut homenatge al doctor Josep Ruscalleda, alhora d’expressar el nostre sincer condol a la seva família.

   Xavier