Diada de Sant Josep /Dia de San José
19 de març de 2014
Divina publicidad
5 d'abril de 2014
Show all

  Recent entrats a l’any 2014, és quan en el món cartòfil haurem de celebrar diversos aniversaris, però sempre superiors al centenari, a saber:

    La considerada com a Edat d’Or de la targeta postal arribava a la seva fi amb motiu de l’inici de la Primer Guerra Mundial, o Gran Guerra, l’any 1914, per la qual cosa tot just hi estaríem commemorant el centenari. Per altra banda, ja són 110 anys (aproximadament, segons els països, però sí de forma generalitzada) de la partició del revers de les cartolines i el comiat dels exemplars precursors, any 1904.

resized_img144 resized_img143

    Deu anys enrere hom marcaria l’inici -sempre parlant de aproximacions, depenent de les administracions postals -, de les cartolines il.lustrades, aleshores majoritàriament impreses a base de gravats, any 1894. I finalment, ara es compleixen els 145 anys de l’aparició de la primera postal oficial, en forma d’enterpostal, a Àustria, essent aquest un motiu prou rellevant com per escriure seguidament un altre article. De les nostres col.leccions, els oferirem exemplars d’aquella època. Igualment, capítol preferent estarà dedicat a l’esmentat conflicte bèl.lic.

   Xavier