Dibuixos al carbó i amb plomes
3 de març de 2015
Postals de Tarragona
14 de març de 2015
Show all

    Desprès d’una primera sèrie de miniarticles dedicats a les diferents i ben nombroses modalitats de suports quant a les targetes postals – la segona sèrie us mostrarà exemplars confeccionats amb roba, seda, brodats, pintats a l’oli, i un llarg etc.- , avui volem pasar al món de la topografia un cop més, tot començant per la capital catalana, Barcelona.

resized_img242 resized_img243 resized_img244

   Hi mostrem diverses unitats, totes elles de finals del segle XIX, tot ratllant l’any 1900, però sempre anteriors al 1904, quan si fa no fa tots els països aplicarien la normativa del correu universal de dividir el revers de les cartolines. Hi veureu tant litografies, com a fotografies i gravats relacionats amb la Ciutat Comtal.

resized_img245 resized_img246

  De fotògrafs, impressors, gravadors, editors, n’hi ha a dojo, i alguns d’ells de moltíssima qualitat i gran renom, així com la quantitat de peces emesses, posades a la venda i circulades pel correu. Qui es dediqui només a la capital, estem segurs que mai no acabarà la feina. Fins i tot hi ha col.leccions, i projectes museístics, pràcticament dedicats en exclusiva a la topografia, quan aquesta representa com podreu veureu en articles anteriors, només una part del que pot oferir, de la història sencera de la targeta postal en el seu conjunt.

   I com sempre ens succeiex, el desig fóra mostrar pilons, centenars de peces de cadascuna de les temàtiques comentades, per bé que resultaria un tant difícil per la capacitat dels arxius, i per al lector del Blog potser cansat, el fet de visionar tants d’exemplars de cop, que hi vagin en una sola direcció, quan el Catalunya Postal tot i la lògica prioritat de l’àmbit del nostre país, també té vocació enciclopèdica i universal.   Xavier