Segle XIX, correu el mateix dia
18 de març de 2015
Vestits populars a Catalunya
23 de març de 2015
Show all

     Fins no fa pas gaire anys, la diada de Sant Josep representava una fita important quant al santoral, com a dia festiu arreu, i referent també pel que fa al costumari popular i familiar. Gairebé a cada llar hi ha via un Josep o una Josefa; i no només a València, sinó que aquí mateix a Catalunya, d’antic hi venia essent un dels noms més emprats. I a més a més de Josep a seques, així mateix i possiblement hagi estat el mot més aplicat quant als noms compostos: Josep Lluís, Josep Antoni, Joan Josep, o Josep Xavier, com és el nostre cas.

resized_img308 resized_img309

   Us hi mostrem un seguit de targetes, algunes d’elles centenàries, que hem triat de diversos àlbums, d’acord amb la seva particular relació ja sia la catalanista, la romàntica, o fins i tot l’artesanal, a través d’aquests exemplars que representen a molts d’altres de similars que conté el Catalunya Postal.

resized_img310 resized_img311

    I com que davant les imatges sobren les paraules, cloem aquest comentari amb la més cordial felicitació als Josep i Josefa, els nostres homònims.   Josep Xavier Romero