Postals emmarcades (d’art, costumistes, topogràfiques…)
19 de febrer de 2016
Llibres d’etnografia catalana
19 de febrer de 2016
Show all

L’altre dia en parlàvem aqui de la gran nevada del 14 de gener del 1926, quan justament hi feia 90 anys. Aquests estic comentant a diversos mitjans, i el proper diumenge sortirà a la página de Col.leccionisme del Diari de Girona, el record d’un altre esdeveniment metereològic de primera magnitud, com fou l’aiguat del desembre de 1932.img348 img323

A les fotografies, corresponents a diversos autors, hi podem apreciar la gran crescuda de l’Onyar al carrer del Carme,  la instantània ensenya com hi circulava el carro de la Font de la Pólvora, què feia les tasques del que avui en diríem cotxe de línia. Les següents fotos i postals, una d’elles d’en Fargnoli, i una altra de Foto Lux, hi veiem el barri de Pedret patint uns efectes propis d’un tsunami, i la gent tancada a casa seva sense poder sortir-hi.   Hi ha més documentació gràfica d’aquests fenòmens extraordinaris de la climatologia o metereologia al Catalunya Postal.  Xavier

Marca_Aiguaresized_img370_1