Uns fons al servei de tothom
1 de març de 2023
Molta activitat
23 de novembre de 2023
Show all

El passat 15 de juliol morí a Barcelona a l’edat de 87 anys el considerat com l’actual patriarca dels tebeos o còmics, el rei de la historieta, creador entre molts altres de Mortadel·lo i Filemó, i havent estat durant dècades un dels principals artistes de la prestigiosa Editorial Bruguera.

L’escrit de la pàgina de Col·leccionisme del Suplement dominical del Diari de Girona corresponent al 23 de juliol, va ser dedicat a aquest creador incansable, treballador fins als darrers dies de la seva vida. Hi explicàvem a grans trets la seva història, i amb tal motiu li vam retre modestament l’homenatge merescut.

CÒMICS: Un dels blocs més destacats del Catalunya Postal és aquest dels contes, tebeos o historietes, també coneguts últimament com a còmics. En els darrers mesos hem estat entrant força material, especialment el considerat com a clàssic, comprés entre les dècades dels 40 fins als 70, i creiem que no desentona en el global del Museu, en tractar-se de vell paper imprès, i a sobre ben carregat d’il·lustracions.

Durant uns anys, als inicis del Saló del Còmic i la Il·lustració de Barcelona, de gran solvència internacional, vam seguir-hi com a periodista, i aficionat, el desenvolupament d’aquelles edicions precursores. Desprès d’uns anys fluixos, torna amb empenta l’afició pels tebeos, i tant aquest Saló, com el seu germà del Manga, apleguen anualment milers de visitants.

Xavier Romero