Antiga estafeta postal
13 d'octubre de 2008
Exposició de Fires a la Diputació
23 d'octubre de 2008
Show all

La targeta postal circulada es pot considerar com l’efecte postal més complet. Tingueu en compte que podem gaudir d’un segell, d’un matasegells de sortida, i generalment -era obligat en dècades enrere- d’un cuny de destí; a més a més del text, i d’una il.lustració que atrau els col.leccionistes cartòfils, tant dels vessants topogràfics -pobles i ciutats-, com dels interessats especialment per les temàtiques, aquestes amb un ventall de possibilitats gairebé il.limitat.

Les targetes postals circulades es convertien en èpoques pretèrites en petites actes notarials, atès que davant l’absència dels mitjans de comunicació vigents a hores d’ara, la targeta, a tall de petit cartell publicitari i de comunicació, exercia les tasques de deixar constància de molts esdeveniments, i de dur per tot arreu la propaganda de cadascun dels països, dels seus costums, de la seva gent, i de la geografia pròpia de cada indret.

Col.leccioneu targetes postals circulades sempre que sigui possible, i com més antigues millor, per recuperar entre altres coses, part del patrimoni històric-artístic-cultural de la nostra societat.

Xavier Romero

(Palmarès de prop de 70 medalles en competicions filatèliques nacionals i internacionals. Periodista des de l’any 1968. Publicista filatèlic des de l’any 1982 (entre d’altres, amb una pàgina fixa dominical que publica ininterrompudament d’ençà d’aquest any  Diari de Girona). Creador del Museu Catalunya Postal, marca registrada, el primer en el seu gènere de l’Estat espanyol. Actual regidor de Cultura i Comunicació de l’Ajuntament de Cassà de la Selva.