Com visitar el Museu
30 d'octubre de 2008
La primera targeta postal oficial
12 de novembre de 2008
Show all

   Amb aquestes paraules el va descriure un dia un visitant, “tinc la sensació de que he fet un passeig per la història…”. I això que només va tenir temps de repassar 4 dels més de 500 àlbums que alberguen els milers de postals recollides durant 40 anys. Aquest és el Museu de la Postal, registrat com a marca, “Museu Catalunya Postal”, el primer de l’Estat en el seu gènere. Creador: Xavier Romero.

  Des d’aquell enterpostal austríac de 1869 -considerat com la primera targeta oficial del món- fins als nostres dies, però tractant d’obviar el material modern i per consigüent més corrent, aquestes que en bona part les podem considerar com a petites actes notarials, reflecteixen com vivíen els nostres avantpassats recents, i com eren els seus habitatges, pobles i ciutats.

   Per altra banda, el col.leccionisme temàtic és gairebé infinit: etnografia de tota mena, mundial i amb subtemàtiques; història del correu i les comunicacions; mitjans de transport -molt curiosos els carrilets gironins-; personatges i figures rellevants; exemplars artístics, pintats a mà, i artesanals amb molt diversos soports -roba, fusta, suro, cel.luloide, alumini, cuir, brodats-; il.lustradors modernistes -Alfons Mucha, Ramon Casas…-; publicitat; romàntiques; música -compositors, músics, teatres, cupletistes, programes de concerts, autògrafs, orquestres, conjunts, folklore…; catalanistes -signes d’identitat del país, sardanes, cançons, presidents de la Generalitat…-; esports en general i inicis dels Jocs Olímpics de l’era moderna; animals; filatèlia i cartofilia; i així fins a més de 300 apartats diferents.

        Si una il.lustració sempre s’ha dit que val per mil paraules… ja es podrà imaginar el visitant, què pot arribar a aportar el món de la targeta postal, i amb aquest amplíssim ventall de possibilitats.

       Podeu contactar escrivint a: xavier@catalunyapostal.cat