La fiebre del oro
10 de setembre de 2012
El escandaloso negocio de la cultura
13 d'octubre de 2012
Show all

   Des de l’ens privat Catalunya Postal ens hi adherim totalment a la manifestació cívica, pacífica i llegítimament reivindicativa celebrada ahir a Barcelona, com a eix central i multitudinari -al voltant d’un milió i mig de participants presents – dels actes de la Diada Nacional de Catalunya d’enguany.

   Representants en la seva immensa majoria de la societat civil d’aquest país, ciutadans de tota mena de sexe, edat, posició social i sensibilitat, molts d’ells de procedència no catalana però plenament integrats en aquesta beneïda terra que els ha rebut amb els braços oberts, han expressat de forma exemplar, plenament lliure i democràtica, llurs desitjos de ser respectats com a ciutadans d’una nació mil.lenària, de les més antigues que existeixen ara per ara arreu del món.

    Com a aficionats que som al col.leccionisme, a la història, i curiosos de l’etnografia molt especialment, de la trajectòria, els costums i la indiosincràcia dels pobles de l’orb sencer, volem reflectir des d’aquest blog el respecte que sentim, la realitat que coneixem, i els desitjos de que tothom sigui ben tractat, enmig d’una supremacia de l’ésser humà per sobre d’esclavituds i imperialismes, de races, de llengües, de religions, i fins i tot de banderes i fronteres. Primer de tot, el gènere humà, aixì, en dues paraules i sense majors subterfugis.

    Tot i dedicar la nostra activitat d’uns 45 anys a temes enciclopèdics i universals, amb corresponsals als cinc continents, amb més de setanta medalles de competició guanyades a nivell estatal i internacional, i de mantenir-nos oberts i solidaris amb qualsevol idea i actuació sempre que aquestes siguin pacífiques i respectuoses, resulta evident que el Catalunya Postal (marca nº 2753589, i en aquest sentit més antiga que el mateix Museo Postal y Telegráfico de Madrid – nº 2773915-, una grandíssima institució per cert) ve prestant una atenció preferent als temes catalans, dins del context estatal espanyol, com així hom pot comprovar a la petita mostra de postals i de documents que apareixen a la presentació d’aquest web.

    Tanmateix i degut a la manca de temps i de mitjans, continuarem publicant els articles del blog en castellà, per tenir la constància expressa de que són seguits per molts amics i aficionats de fora del Principat. Al respecte, en una propera ocasió possiblement tornarem a comentar aquest article, en llengua no catalana, perquè sigui entenedor per a la gran majoria dels nostres lectors.

   Xavier