Les riuades a Girona
3 d'agost de 2013
Fotos d’estudi (2)
6 d'agost de 2013
Show all

    La primera impressió que se n’obté quan examinem aquelles fotos d’estudi sobre cartró són el seu descomunal tamany -fins a 18 per 12 centímetres, quan la mida estandar de les postals antigues és de 14 per 9 centímetres-; el seu pes – de fins a 28 grams si fa no fa, quan una foto o targeta normaleta sol pesar-hi 4 grams -; i la presentació, el gros cartró que en forma de paspartú alberga la instantània, i ofereix igualment la publicitat del retratista en qüestió. Igualment, al revers d’aquestes monumentals peces se sol veure més publicitat, el palmarès de l’autor, i tot allò ricament decorat amb unes al.legoríes modernistes de gran elegància.

img165

img167

   Aqui els hi oferim, de les nostres coleccions, obres de retratistes clàssics de Girona, com ara Unal, Mauri, Lux, Esquirol, A.Garcia…   Al proper capítol, en parlarem dels retrates així mateix sobre cartró, però de mida molt més minsa, i també de major antiguitat, tot remuntant-s’hi en alguns casos fins al temps dels darregotips.

   Xavier