Girona ciutat en imatges
2 d'agost de 2013
Fotos d’estudi (I)
6 d'agost de 2013
Show all

   Les riuades i les inundacions a la ciutat de Girona es prodigarien en temps pretèrits, fins a ben entrada la segona part del segle passat. El basament del riu Onyar en primer terme, faria que els principals vials de la seva llera, carrer del Carmen, Rambla de la Llibertat, plaça del Vi i carrer Ciutadans, entre d’altres, pateixin els greus perjudicis cap al ciutadà i el comerç local.

  En triem diverses imatges, unes de principis dels 60 -en una d’elles hom pot veure el carrer del Carme mentre hi circulava el carro que enllançava la ciutat amb la Font de la Pólvora-, i altres dues de més anteriors, les captades per Foto Lux i per Valentí Fargnoli durant la gran riuada del 17 de desembre del 1932.   (Arxiu Xavier Romero)

img162img169img156