La cultura del vino (I)
6 de setembre de 2013
Diada Nacional
9 de setembre de 2013
Show all

   La notícia d’aquestes darreres hores és la eliminació per tercera vegada consecutiva de la candidatura de Madrid a organitzar els Jocs Olímpics, en aquest cas per al 2020.

   Una de les grans árees que hi tractem és l’esportiva, i dins de les seves variadíssimes disciplines una d’elles és precisament  l’olímpica. Amb el senyor Joan Antoni Samaranch hi vam mantenir una fluïda correspondència i col.laboració durant els seus anys de president del COI. Val a dir,  que aquest il.lustre català fou alhora i durant tota la seva vida un destacat filatelista.

img237

   A instància seva vam entrar a formar part l’any 1990 del “gremi de periodistes olímpics” en la branca filatèlica, i soms titulars del carnet de membre nº 532, el qual hi mostrem, juntament amb una de les cartes rebudes del Sr. Samaranch des de Lausanne, seu de dita institució: Château de Vidy, Apartat postal 356. 1001 Lausanne, Suïssa

  L’arxiu de documents, de fotos, postals i correspondència relatius al moviment olímpic creiem que resulta prou interessant, tot comptant amb efectes que arrenquen des de finals del s.XIX quan la represa dels Jocs moderns, del baró de Coubertain, i d’altres signes emblemàtics d’aquesta activitat tan prestigiosa i d’àmbit mundial.

   Xavier