La cultura del vino (y II)
14 d'octubre de 2013
La descarregada de Sant Dalmai (antic Aeroport)
15 d'octubre de 2013
Show all

           Sempre que es produeix un esdeveniment internacional, la curiositat del col.leccionista és la de recordar, consultar i repassar els documents gràfics o d’altre caire que pugui tenir-ne, als seus fons. En el cas concret de Síria, en temps no gaire pretèrits la joia, el veritable epicentre de l’anomenat Proper Orient, tornem a gaudir amb la visió d’una col.lecció de fotografies, que no postals, obra del fotògraf alemany Hermann Hillger i editada a Berlin l’any 1898.

w-img265 img266

     La majoria d’aquestes instantànies són animades, amb expressions etnogràfiques de les que tant ens agraden, i d’altres que mostren tant urbanisme com a imatges paisatgístiques -les considerades com a “topos”-, i que no les oferim per raons d’espai.

    A banda de les esmentades fotografies de generós tamany superior a l’estandar de les postals, hi ha a l’àlbum corresponent diverses desenes d’altres exemplars, gairebé tots ells força informatius. No hi entrem a fer cap altra valoració de tipus històric i geopolític.

   Xavier