El periodista Gonzalo Garrido
25 d'octubre de 2013
Diada de Tots Sants
7 de novembre de 2013
Show all

    Avui, dia 29 d’octubre, se celebra la diada del patró de Girona ciutat, Sant Narcís. La iconografia i la llegenda d’aquest sant, bisbe i màrtir, dóna per molt, per la qual cosa els col.leccionistes poden estar-hi de sort.

   De la nostra col.lecció els mostrem en primer lloc quatre fotografies de la sèrie de dinou que hi tenim, instantànies inèdites -presentades únicament al Diari de Girona ara fa 2 anys-, que donen fe a tall d’acta notarial del contingut del sarcòfag del patró, unes restes momificades i que al cap d’uns dies foren exposades en públic, estiu de l’any 1936, i robades fins a restar desaparegudes per sempre més.

w-img311

    En comptadíssimes ocasions es pot afirmar que es coneix el cos i la cara de sants que visqueren tants segles enrere. A l’actualitat el sarcòfag de Sant Narcís, exposat a la basílica de Sant Feliu, es troba ben buit. La única constància doncs, de com era el patró gironí, per sort que s’hi ha pogut conservar i pertany al Museu Catalunya Postal.

  Hi afegim diversos gravats de Sant Narcís, així mateix de la nostra col.lecció.

w-img300 w-img301 w-img302 w-img306 w-img307

      Xavier