Avui, Sant Narcís
29 d'octubre de 2013
Montserrat
11 de novembre de 2013
Show all

 Aquesta diada i trobada del col.leccionisme i les antiguitats a Girona ja fa uns anys que s’ha convertit en la clàssica per excel.lència, i no només a les comarques gironines, sense oblidar-nos de la Fira del Cop d’Ull de Banyoles, força més antiga.

Bona part del casc antic de la capital gironina es tornà a omplir de tota mena de parades de brocanters i antiquaris, d’artesans i de comerciants del col.leccionisme popular. Tot un èxit de participació ¡

Vam poder comprovar in situ que degut a la crisi els preus presentaven força contenció, que la gent ja no disposa dels pressupostos de fa uns anys, i que l’obligat regateig es palesa amb més fermesa si cal. A la bestreta, totes dues parts, venedor i comprador, en sortiran guanyant.

w-img319 w-img320

Nosaltres vam centralitzar les compres en dos proveïdors habituals, vinguts de comarques barcelonines. Hi vam trobar a faltar la presència del patricarca dels col.leccionistes gironines, en Joan Cortés, convalecent d’una operació al genoll; tanmateix els seus fills, la Jessica i l’Hernàn hi van ser al peu del canó tot atenent la clientel.la habitual i el públic en general.

Per altra banda i el mateix dia es va celebrar la cinquena edició de la Fira del Joguet de Quart. Èxit igualment de parades i de públic -molts pares amb la seva mainada-. Segons que ens comentaren venedors i organitzadors, el volum de transaccions ha baixat clarament, la qual cosa s’haurà degut en part a que els preus no s’hi posaven gaire ” a tir” i en consonància amb la realitat econòmica que tots plegats estem patins a hores d’ara.

 Xavier