El suro
14 de febrer de 2014
Indios norteamericanos
20 de febrer de 2014
Show all

      Amb el decurs dels anys van apareixent, desapareixent i modificant-se en altres casos el nom dels diferents mitjans de comunicació. A Girona capital, no fa pas gaires dècades que hi havia les emissores Ràdio Girona ( cadena SER ) i La Voz de Gerona (pública i coneguda com a la sindical),  mitjans de referència a la demarcació. Aquesta segona, passà a ser la delegació local de Radio Nacional de España, amb tot el seu personal actiu aleshores i la seva llarga experiència i bagatge.

     Els mostrem ara que es compleix una xifra mig rodona, 45 anys, el carnet que hi vam tenir com a corresponsal de La Voz de Gerona, la nro. 14 de la seva Cadena;  dita identificació té el nro. 5, signada pel director en funcions de llavors, Eleuterio Paniagua, molt més conegut per ser l’inspirador i el conductor del “Banco de Dios”. Amb aquest ens hi col.laboràrem en diverses facetes: corresponsal informatiu, agent publicitari i captador de socis, a més de dur conjunts i cantants al programa dominical en directe “Radio Ritmo”. Una anècdota més: Per la festa major de Cassà de la Selva de l’any 1969, vam organitzar i produir a títol personal el I Festival de la Cançò, que fóra retransmés per aquesta emissora. Hi conservem gairebé tota la documentació d’aquell event, incloses les liquidacions preceptives a Autors, i a Menors. I aleshores no hi havia cap ajut públic.

resized_img099 resized_img101

     Per aquell temps un servidor tenia 15 anys, per la qual cosa tots els companys i mestres de finals dels anys 60 ja es troben de llarg jubilats, i alguns d’ells fins i tot traspassats. Ens agradaria relacionar les persones que feien possible aquella emissora, de totes les quals hi guardem un grat record; però, permeteu-nos que en representació de les mateixes hi esmentem una de les més populars, en Jaume Teixidor.

   Xavier