El Papa Joan Pau I
6 de febrer de 2014
La Voz de Gerona
16 de febrer de 2014
Show all

    El suro ens resulta un món ben proper als gironins, per representar des de temps immemorials una de les indústries auctòctones de referència. Per aquest motiu i com no podia ser d’una altra manera, una de les col.leccions la tenim dedicada a documents que tenen a veure amb la producció i la posterior manufacturació de les escorces de l’alzina surera.

    Avui els volem mostrar dos treballs divulgatius editats a finals del segle XIX, obra de dues persones molt vinculades amb Cassà de la Selva: L’Atlas Alcornocales e indústria corchera, de l’inginyer de monts Primitiu Artigas -amb un carrer a la nostra vila-; i la Memória sobre la Liga Aduanera Hispano Portuguesa, de Marcial de Trincheria y de Bolós, publicat a Girona el 1893. En el primer dels casos es tracta d’una col.lecció de llàmines, mentre que al llibre d’en Trincheria, hi destaca la superba portada en relleu.

resized_img062 resized_img063 resized_img069 resized_img070

   Xavier