Indios norteamericanos
20 de febrer de 2014
102 anys del Titànic
17 de març de 2014
Show all

   El 28 de gener del 814 moria a Aquisgrà l’emperador Carlemany, precursor de referència de l’Europa que coneixem a d’hores d’ara, i amb un certa relació amb Girona, que des d’aquí molt sovint se li ha reconegut.

    Carlemany ha estat especialment venerat a Girona des que allà per l’any 785 tingué una definitiva intervenció per alliberar la ciutat i la seva demarcació del domini musulmà. A la catedral hi té dedicada la torre que du el seu nom; la Societat Filatèlica Gironina organitzà l’any 1985 per Fires de Sant Narcís una gran exposició sota el títol 1.200 anys de vocació europea – Carlemany; i fins i tot un destacat hotel rebé el seu nom.

resized_img127 resized_img128

   El passat dia 9 de febrer vam dedicar la secció de Col.leccionisme del Diari de Girona a Carlemany. En aquest resumit escrit del blog hi inclourem altres dues il.lustracions, que corresponen a la signatura de l’emperador que hom conserva a l’Arxiu Nacional de París, i un cromo també francès , al revers del qual hi ha una petita biografia al.lusiva.

   Xavier