1200 anys de Carlemany
8 de març de 2014
Folis sencers de segells de correus
17 de març de 2014
Show all

     El vaixell i alhora el naufragi de major projecció de la història segurament sigui el del transatlàntic britànic Titanic. Per nombroses pel.lícules i novel.les, la gent se n’haurà informat abastament. A més a més, els col.leccionistes intentem d’aconseguir documents d’aquell succés, què hom poden assolir sota diverses categories i possibilitats, essent la més important la que tracta del material recuperat del naugrafi pròpiament dit, i que com podrem suposar aquests vestigis resulten escasíssims, i consegüentment molt cars.

    Els mostrem aqui una reliquia d’aquest llegendari vaixell, aleshores el major del món juntament amb el seu germà  bessó l’Olímpic, i d’iguals plànols i mesures així mateix que un tercer paquebot, el projectat Britannia, tots ells de la White Star Line. Aquest document vam tenir la sort de trobar-lo al mercat dominical que des de fa anys ocupa diversos carrers de Montevideo, ara fa uns set anys i quan vam viatjar a la capital uruguaiana per motius familiars.

resized_img131

   El Titanic engegà el seu viatge inaugural el 10 d’abril de 1912, i les seves 46.329 tones, amb 269 metres d’eslora i més de tres mil viatgers i tripulants hi anirien a l’aigua a resultes de la colisió amb un iceberg al cap de quatre dies de la seva sortida.

    Xavier