Divina publicidad
5 d'abril de 2014
Ramon Casas, patriarca modernista
22 d'abril de 2014
Show all

    El món del correu i de les comunicacions s’esdevé pràcticament infinit, en tant en quant reflecteix la mateixa història de la humanitat, de qualsevol època, indret i civilització. Fins a l’eclosió i socialització de la fotografia, i ja en portem més de segle i mig de recorregut, les imatges es veien representades per gravats i pintures, dins d’un extens ventall d’expressions plàstiques. A partir de 1880 i quan les postals ja començarien a oferir-s’hi en quantitats molt generoses i assequibles, les il.lustracions que facilitarien ens n’informen de tots aquells vestigis i vivències socials.

   El correu, i fins a la missatgeria més ancestral, té aquí a partir d’aquests 120/130 anys enrere un valuós al.liat mitjançant les targetes i els cartells. Els vessants, les diferents disciplines i modalitats, resulten gairebé inabastables. Ara estem ordenant documents de correu a través de la navegació marítima, quan fa només uns dies ho fèiem amb el capítol corresponent a les diligències. Hem triat aquests exemplars de mostra:

   resized_img176 resized_img177

    La imatge que aporta un gravat de l’any 1817, de Falmouth Harbour amb la seva estació establerta el 1689; un paquebot ja a vapor del correu a la Índia, l’Hindostan allà pel 1843; una escena marinera del Tin-Can Mail; i l’Allan Line del correu britànic, un transatlàntic que a primers del segle XX cobria la ruta fins als Estats Units i el Canadà.

    Xavier