Xavier Cugat, gironí universal
24 d'abril de 2014
Siglo XIX, correo en el mismo dia
13 de maig de 2014
Show all

   El passat dia 11 tingué lloc al Castell de Sant Ferran de Figueres la commemoració del 75è aniversari de les Corts de la República, celebrades l’1 de febrer del 1939 a la capital altempordanesa en plena retirada davant l’escomesa final dels sublevats.   La participació, tant físicament com en altres casos mitjançant diversos mitjans de comunicació, fou important, i en destacaríem l’escriptora Rosa Regàs; l’historiador Àngel Duarte: el periodista, exsenador i exdiputat del PSC, Joan Oliart; el diputat al Congrés per IU, José Luís Centella; i la presidenta d’honor de la Fundación Negrín, Carmen Negrín.

w-img240

   Aquest de la guerra civil – o “incivil” com també n’és anomenada- és un dels temes més interessants per al col.leccionista de la història recent del país, tot i que per altra banda resulta menys assequible, per l’escassa producció editorial, i per la desaparició de molt de material, per raons obvies.

resized_img222 resized_img223

   Aquí hi mostrem unes quantes targetes d’aquell període històric.      Xavier