La Diada del Tricentenari
18 d'agost de 2014
Festa Major de Barcelona
24 de setembre de 2014
Show all

     Valentí Fargnoli ve essent considerat com el gran retratista gironí de la primera meitat del segle XX. I encara més, nosaltres diríem que fou un dels pioners quant al fotoperiodisme, per l’encert que tingué a datar i situar les seves instantànies, obtingudes al llarg de les nostres comarques, i fins als indrets més inacessibles.

resized_img326

   Costumisme, retrats personals, festes, composicions artístiques i paisatgístiques, i tot un compendi de treballs, molts d’ells personalitzats de puny i lletra a l’hora de comercialitzar-los, com aquests que els mostrem. A més, la qualitat de postal fotogràfica, resulta ser la més cotitzada pels col.leccionistes.

resized_img327 resized_img328

   Una altra estona els oferirem cinc cèntims de la seva interessant biografia, i per anar fent boca, aquí hi presentem juntament a alguns dels seus treballs, la documentació original de la venda que realitzà el seu fill Pedro l’any 1960 a la Diputació de Girona, d’un total de 578 fotografies/postals i 92 negatius. Veníen a ser-hi de les últimes disponibles i conegudes, atesa la gran escampada que es produí quant a la seva producció, i fins i tot algun fotògraf local plagiaria aquells bonics exemplars i els faria seus per gaudir d’una millor venda.

resized_img325

      Moltes històries, que ja hi anirem explicant. Al fons del Catalunya Postal i com no podia ser d’una altra manera, un dels àlbums de referència està íntegrament dedicat a en Fargnoli, el gran artista de la càmera.  Xavier