Festa Major de Barcelona
24 de setembre de 2014
En memòria del president Companys
16 d'octubre de 2014
Show all

    Durant tot el dia d’ahir, festivitat del Pilar, tingué lloc a Figueres un seguit de fires i de trobades de les més diverses branques del col.leccionisme popular, tot allò organitzat per la sección Filatèlica i Numismàtica del Casino Menestral de la ciutat.

    La 27ª Fira del col.leccionisme en gral.; la 14ª Fira del Disc; la 17ª Trobada de Plaques de Cava; la 5ª Trobada de l’intercanvi, i la 3ª Trobada Infantil. A tota aquesta amplíssima oferta, ubicada a la plaça de Catalunya, sota cobert, s’hi afegí la novetat d’una exposició d’una dotzena de quadres, muntada pels directius de la secció filatèlica, i recollida el mateix dia.

resized_img354

    Els companys figuerencs han tornat a recordar amb diversos efectes filatèlics tres efemèrides relacionades amb el pintor Salvador Dalí  que ja hom presentarien durant les fires de la Santa Creu d’enguany: Els 110 anys del naixement del genial artista local, els 40 anys de la inauguració del Teatre-Museu, i els 20 anys de l’emissió de la magnífica sèrie de segells que li dedicà el correu espanyol.

resized_img028

      La vinculació dels col.leccionistes figuerencs amb Dalí fou estreta i molt prolífica, i mitjançant segells, sobres, targetes i matasegells, els filatelistes han contribuït a la difusió de la figura i l’obra de l’artista. En aquesta fotografia signada per Dalí, aleshores el soci nº 107 de l’entitat, hi veiem la junta directiva de fa uns quaranta anys (el supervivent, Juli Pérez, situat just rere Dalí, un dels col.leccionistes que més continua treballant ara per ara) fent-li lliurament d’una placa commemorativa.

Xavier