Fires de Girona
3 de novembre de 2014
Targetes polivalents
26 de novembre de 2014
Show all

     Abans d’ahir va morir a Girona a l’edat de 83 anys Miguel Pérez Capella, qui fou durant quinze anys president de l’Audiència provincial de Girona, i jutge a aquestes contrades des que l’any 1962 va ser destinat a la Bisbal.

     A banda de la seva reconeguda categoria professional i d’haver estat acreedor de nombroses distincions, el que voldríem glosar aquí és tant la categoria humana de don Miguel, com la seva gran i demostrada afició pel col.leccionisme en general.

     Va tenir-hi una especial dedicació envers la Marcofilia, amb marques, cartes i documents de les dues guerres mundials preferentment. Va col.leccionar monedes romanes dins de l’erudit àmbit de la numismàtica. Pertanyè a diverses entitats filatèliques, d’entre elles la SOFIGI, amb els companys de la qual s’hi apuntà a la majoria dels viatges per visitar les exposicions estatals – recordem-hi perquè hi vam ser presents, aquell històric desplaçament de l’any 1986 a Còrdoba, entre altres coses per presentar l’Exfilna’87 de Girona -.

     De caràcter proper i “campechano”, el nostre paisà -nascut a la província de Jaén- Pérez Capella, gaudia de la seva afició, visitava habitualment el mercadillo  dominical de Girona, i diverses vegades ens va convidar al seu santa sanctorum , el despatx de casa seva on guardava  i treballava amb les seves col.leccions, molt orgullós també amb aquell troç del mur de Berlín que va poder aconseguir ara fa 25 anys.

     Amb ell hi van coincidir igualment com a col.laboradors del Diari de Girona durant molts anys, i les nostres aportacions de vegades hi apareixien a la mateixa pàgina, dins del suplement Dominical.

resized_img439

    A la fotografia adjunta, corresponent a la festa de palmarès de l’exposició filatèlica de fires i festes de Girona de l’any 1984 -justament ara fa 30 anys-, s’hi veu el personatge lliurant-nos un premi per la participació, amb el president de SOFIGI doctor Julià Maroto d’esquenes, i el president d’honor de l’entitat Frances Xavier Alberch al fons.   Descansi en pau un bon amic i un gran col.leccionista.

  Xavier