Miguel Pérez Capella, jurista i col.leccionista
14 de novembre de 2014
Marilyn Monroe
29 de novembre de 2014
Show all

La targeta postal ha servit històricament perquè la gent es pogués expressar de moltes maneres; va ser-hi en els seus moments gloriosos un vehicle de comunicació i publicitari molt valuós, per bé que al cap dels temps i amb l’aparició dels nous mitjans ha patit una clara davallada. No obstant això, el seu col.leccionisme resulta un dels més interessants. Quant a recerca històrica, les proves de primera mà i d’època que n’aporta pràcticament no tenen preu.

Avui els presentem una altra curiosetat al voltant de les postals, que es refereix a la iniciativa que l’Ajuntament de Girona enllestí l’any 1901 amb motiu de les fires i festes de Sant Narcís. Es tractava del sorteig d’un armari de lluna, i de dotze coberts de plata de llei, amb una tirada de 10.000 targetes al preu de 30 cèntims,  lligat amb el sorteig de la Loteria de Madrid del 10 de novembre.

resized_img470

Els exemplars de la col.lecció mostren diverses vistes de la ciutat, estan numerats i amb la publicitat corresponent, a més del segell de la Depositaria municipal. En haver d’escriure-les per l’anvers -a partir del 1904 es partiria el revers tal com el conèixem actualment-, hom pot comprovar que l’espai destinat a la imatge resulta reduït, per tal de facilitar la redacció del missatge per qui les volguessin trametre.

Xavier