Les felicitacions dels antics oficis
7 de gener de 2015
Topos i Temes
21 de gener de 2015
Show all

     Davant l’execrable atemptat que patí ahir la nació veïna França, al cor mateix de la seva capital, volem expressar en primer lloc el condol als familiars de tanta víctima i ferits, així com a tot el poble gal,i especialment al personal i lectors del setmanari Charlie Hebdo.

   No aconseguiran carregar-se’n la llibertat de premsa i d’opinió; les paraules i les il.lustracions no maten, com ja va dir el malaurat Ernest Lluch només uns dies abans de patir ell mateix la mort per part dels fanàtics de torn. Però mantinguem tots plegats la fermesa i l’alerta davant dels intolerants.

   El món musulmà és una altra cosa, amb la immensa majoria de la seva gent molt bona i del tot respectable. Vagi per ells la nostra solidaritat. I permeteu-nos que recordem aquí i ara aquella exposició de postals històriques sobre Etnografia Àrab que vam muntar durant la festa major de Cassà de la Selva l’any 1995, sota l’organització del GRAMC (Grup de Recerca i Actuació sobre Minories Culturals i Treballadors Estrangers), ONG de la què en tenim el carnet nº 134.

resized_img583 resized_img584

    A banda, comentar-hi que hem publicat en diverses ocasions reportatges sobre Etnografia Àrab, la qual i dins del context mundial és la més abundosa de llarg en el fons del Catalunya Postal, i que en una propera avinentesa ens agradarà tornar-la a recordar amb la mostra d’un recull representatiu de la mateixa.

  NOUS SOMMES CHARLIE ¡