Nous sommes Charlie ¡
8 de gener de 2015
Autògrafs d’artistes del teatre català
4 de febrer de 2015
Show all

   Les imatges en general -fotografies, postals, gravats, pintures …- les dividim en una primera classificació en TOPOS i TEMES; així, d’una manera ben senzilla i primària.

   Topos?. Les relatives a vistes de carrer, de monuments i urbanes de pobles i ciutats, amb una extensió que hi pot arribar fins a les panoràmiques i els paisatges. Temes? Aquí sí que el ventall resulta tan obert i gairebé infinit. I dintre d’aquest extraordinari món temàtic, un dels vessants destacat és el del Costumisme, al seu torn amb un sens fi de varietats igualment.

resized_img590 resized_img589

   Us mostrem avui des del Catalunya Postal quatre imatges retrospectives de Girona ciutat, dues de topos i les altres dues de temàtica costumista. A saber: Sengles vistes de les cases del riu Onyar, amb la basílica de Sant Feliu, i la catedral, al fons. A l’altra banda, la celebració d’un diumenge de Rams amb la baixada per les escales de la Seu de tot el seguici amb el bisbe Cartañà a la presidència; i finalment, una altra instantània de l’Onyar, completament gelat i els nens gaudint d’aquesta ocasió tan gratificant i poc habitual.    Xavier

resized_img591 resized_img588