Postals de cel.luloide
26 de febrer de 2015
Postals de cuir
2 de març de 2015
Show all

   Durant unes entrades al Blog hi anirem presentant i comentant els diferents suports amb què, especialment durant aquella època daurada d’inicis del segle XX, es coneixerien les targetes,a banda de les majoritaries i més conegudes de cartró. Llavors, es confeccionaven amb un propòsit eminentment pràctic i per ésser circulades, tot i el risc de conservació, i fins i tot de pèrdues, que tal pràctica arrossegava.  De totes maneres i segons referències d’aleshores, no es perdia cap ni una postal.  Estem parlant de més de 100 anys enrere. I a l’actualitat, què succeiex?; doncs palesar que disortadament molts d’usuaris del correu hi tenen a dir la seva, les males experiències patides quant a la manipulació i el retard de les missives per part del nostre públic/privat servei postal.

img208img207

      Avui els parlarem breument de les targetes confeccionades en suro, la idústria manufacturera emblemàtica de les comarques gironines, amb la mostra d’uns exemplars que no són pas d’aquí, sinó de Portugal i Itàlia, igualment països productors de l’escprça de l’alsina surera, i la seva posterior transformació en taps i altres productes.

resized_img198 resized_img199

    Per altra banda i encara més curioses poden resultar aquestes postals de fusta, algunes d’elles finament pirogravades, i d’altres de pintades a mà, que així mateix hi circularien pel correu i que quan les veiem escrites per l’anvers ja ens n’assabenten de que són anteriors a l’any 1904. Hi ensenyem també el revers d’una d’elles reforçat amb cartró per fixar les marques i escritura, i que fóra expedida el 6 de juny del 1902 a la capital romanesa, Bucarest.             Xavier

    img200 img203