Temps de Carnavals
21 de febrer de 2015
Postals de suro i fusta
28 de febrer de 2015
Show all

     Anteriorment als plàstics que coneixem a hores d’ara i d’ençà unes dècades, i que procedeixen de la manipulació del petroli cru, hi havia el que se’n deia el cel.luloide, material emprat per altra banda des dels inicis del cinema, i d’aquí que al setè art se l’hi anomeni igualment com el món del cel.luloide.

resized_img151 resized_img176

  Aquest suport va ser emprat a l’edat daurada de la postal, amb la particularitat afegida de que els exemplars també es compraven verges i se solien pintar a mà, inclós amb afegits troquelats, de molt diversos formats, i encara més i aquí hi podem comprovar les excel.lències de les targetes i del món del correu, que la majoria d’elles serien emprades a les comunicacions, que hi circularien a la vista i amb els segells corresponents adherits, i que fins i tot han arribat als nostres dies unitats amb diversos graus de conservació degut a l’escalfament del cel.luloide.

resized_img186 resized_img192

    De l’àlbum dedicat a aquesta varietat artesanal hem triat les peces que hi podeu veure, presentades amb diferents motius, tamanys i al.legories, algunes de les quals són de caire romàntic. N’hi ha que hi circularien fa uns 110 anys, i encara estan “vives”, per la seva plasticitat, la informació i el goig que ens proporcionen ara per ara.     Xavier