Pintades a l’oli
14 de març de 2015
Segle XIX, correu el mateix dia
18 de març de 2015
Show all

Des del Catalunya Postal hem col.laborat recentment amb dues exposicions que han tingut lloc a Cassà de la Selva i per diferents motius. En primer lloc, el passat mes de febrer i a l’espai cultural de Can Trinxeria, la mostra organitzada per l’entitat de cinema 8,5, tot coincidint amb una nova edició del festival la MCCA, i la recent inauguració de la remodelació del cinema/teatre del Centre Recreatiu.

resized_img297 resized_img298 resized_img300 resized_img301

Tal participació per la nostra part ha consistit a exhibir diversa documentació al.lusiva a aquesta entitat cassanenca, la més antiga per cert, tot ensenyant un seguit de programes de sessions de teatre de quan es deia Centre Unió Republicana; un petit lot de opuscles corresponents a la festa major dels anys 40/50 que organitzava la societat recreativa;  diversos programes de mà sobre pel.lícules projectades al seu cinema, la majoria d’ells en format troquelat; i un opuscle que presenta el primer reglament/estatuts com a Circulo Recreativo, any 1942,  què hi conservem de quan vam fer de secretari allà per l’any 1970. Un material en definitiva que de vegades es remunta a 100 anys, i que gràcies a l’esperit col.leccionista i a l’amor per la història, en aquest cas local, s’hi ha pogut preservar.

Per altra banda, el dissabte dia 7 del present mes s’ha celebrat el I Mercat dels comerços del Nucli Antic de la localitat, i l’exposició efímera d’unes poques hores ha consistit en la exhibició al carrer de la reproducció d’antigues postals referents a l’actual plaça Petita, la de Mn. Cinto Verdaguer, de les Voltes, i del carrer Major. La targeta que hi acompanyem la vam escollir  per il.lustrar el cartell de la trobada, una imatge fotogràfica d’inicis del passat segle, del mercat setmanal dels dimecres a la llavors plaça de la Constitució.      Xavier

resized_img295