Postals brodades
14 de març de 2015
Exposicions a Cassà de la Selva
14 de març de 2015
Show all

    Dins de l’amplíssim repertori de les targetes dibuixades i pintades a mà, amb tot tipus de tècniques talment com hi podem veure al món de l’art, resulten igualment cridaneres i ben aconseguides les peces que els particulars pintaven a l’oli.

resized_img279 resized_img280

  N’hem trobat també d’artistes coneguts, de l’època del modernisme català. Afegir-hi com a anècdota que la postal d’aquest tipus més cara de la història fou una que igualment per aquells temps de fa gairebé cent anys, el geni Salvador Dalí pintà i dedicà a la seva musa Gala, a poc d’haver-la conegut, i que a una subhasta celebrada a Nova York farà uns deu anys, fou adjudicada per 385.000 euros (en aquest moment estem parlant de memòria, però les dades exactes les podrem oferir aquí, juntament amb la imatge de la postal en qüestió en un proper article).

resized_img281 resized_img282

      Finalment i per acabar aquest segon capítol de postals artístiques i artesanals -el primer el podeu veure més avall -, mostrar-vos una curiositat més, i alhora una actuació desgraciada per part d’un desaprensiu, que per voler quedar-se el segell de la targeta circulada, la deixà tal com la hi podem veure. Per cert que es tracta d’un oli que trobem molt interessant, així com el missatge i la caligrafia de l’autor, Emilio de Aracil -Barcelona, any 1912-.     Xavier