Feria de Abril de Sevilla
21 d'abril de 2015
Etnogràfiques litografiades
27 d'abril de 2015
Show all

web-img030web-img028 web-img029        Avui 23 d’abril, un any més Catalunya i mig món celebren la festivitat del seu patró Sant Jordi. El Principat, Comunitat valenciana amb Alcoi al capdavant, Anglaterra, Rússia, molts altres països i fins i tot a l’africana Etiòpia, la figura llegendària del cavaller gaudeix d’una forta devoció.

Per altra banda i aquí al nostre país, té lloc durant la present jornada la diada de la rosa i del llibre, la dels enamorats, de la literatura, de l’esclat de la primavera i l’arribada del bon temps que convida a sortir al carrer i passejar per les rambles atapeïdes de vianants i de parades.

web-img025web-img027

El Catalunya Postal dedica una especial atenció a l’efemèride, i a través d’un àlbum particular i d’un calaix reservat a tal efecte, recopila molts de vestigis documentals -targetes, filatèlia, ex-libris, làmines, gravats, pintures, cartells, etiquetes …- al voltant de Sant Jordi, un vessant més i per cert que amb gran força dins del món del col·leccionisme catalanista.    web-img024  web-img026

Aquí hi veureu una selecció de targetes al·legòriques, inclosa una estampa de Millais on s’hi veu el cavaller errant salvant la donzella de les grapes del drac i d’altres perills. I siusplau, que ningú no s’ho agafi com a una irreverència; siguem fidels a la història, la llegenda, el costumisme, les tradicions i el fervor pel patró.     Xavier