Sant Jordi
23 d'abril de 2015
El drama del Nepal
28 d'abril de 2015
Show all

Ja d’entrada, el món etnogràfic, i etnològic, resulta ser un dels més interessants per al públic en general, atès que hi  expressa amb imatges, com eren els seus avantpassats recents, els seus costums, oficis, esbarjos, en definitiva la vida quotidiana a tots els nivells.

resized_img382 resized_img392

Les imatges, les il.lustracions com en diem en el món documental, tant poden ser fotogràfiques com a artístiques en el seu més ample terreny de les arts plàstiques. En aquest segon cas i quan estem remenant material ja centenari, quan encara la indústria de la reproducció fotogràfica no hi havia arribat amb la tècnica que hom pot conèixer a hores d’ara, els documents gràfics solien ser litografiats, amb la qual cosa la qualitat artística i la percepció visual solen aconseguir el cim, un goig per a la sensibilitat.

resized_img390 resized_img391

Avui els mostrem ambdues facetes, la litogràfica i l’etnològica, aplegades en aquesta petita representacíó que hem extret de l’àlbum Etnografia il.lustrada d’Itàlia. En tal cas les targetes o cartolines postals pesen 8 grams, quan les corrents d’aquella època, molt poques vegades hi arribaven als 4 grams per exemplar.   Xavier

resized_img393