Eleccions, maig del 1906
27 de maig de 2015
I Festival de la Cançò de Cassà
5 de juny de 2015
Show all

     Ahir tingué lloc a Cassà de la Selva, com a primer acte oficial de la seva festa major, l’homenatge que la vila ret un cop més a la memòria del polifacètic artista local Josep Lloveras i Feliu, traspassat  ara fa uns mesos. El pintor, l’escultor, el poeta, el mestre que deixà una emprenta extraordinària i que segurament romandrà viu per molt temps en la memòria de tanta gent, aquí i arreu del món.

resized_img418

     L’acte institucional, celebrat a l’auditori del centre Sala Galà, fou aprofitat per oferir diversos parlaments de gent molt vinculada a l’artista, i també per part del seu fill Pere en representació de la família. L’alcalde anuncià l’acord del Consistori de concedir-li l’honor de Fill predilecte de la Vila, i alhora s’hi anuncià que l’escola d’art municipal també es dirà de Josep Lloveras.

resized_img415 resized_img414

    El mestre Lloveras ha estat el pare de la pràctica totalitat del moviment artístic cassanenc de les darreres dècades, i seves foren iniciatives com la mateixa escola d’art, i el concurs de pintura sobre l’asfalt, esdeveniment multitudinari dedicat als nens i essent a la bestreta un dels més emblemàtics de la festa major.

    Sobre el pintor hi estaríem parlant hores i més hores; amb ell vam mantenir-hi un contacte i una amistat personal des que ara fa uns 45 anys li vam entrevistrar per primera vegada, per al diari provincial Los Sitios. Cada any rebíem per Nadal la seva targeta personalitzada i pintada a mà; i durant la nostra breu etapa de regidor de Cultura hi vam col.laborar en diversos events, d’entre ells el potser més ambiciós, el de l’intent de creació de la fundació que dugués el seu nom.

resized_img416 resized_img417

       Hi acompanyem diverses il.lustracions relatives a la figura i l’obra del mestre Lloveras, així com la instantània que ell mateix captà el mes de setembre de 1990, durant el dinar que organitzà a casa seva, acompanyat per membres del grup de creadors Betepocs, i al qual tinguerem el gaudi de ser convidats. A la fotografia en veiem aquest cronista, entre les senyores de Lloveras i de Domènec Fita, i en un primer plànol i d’esquena, aquest renomenat artista gironí i gran amic de la família Lloveras.       Xavier

img413