Fotografia documental a Barcelona
18 de maig de 2015
Josep Lloveras, l’artista cassanenc
29 de maig de 2015
Show all

web-img080web-img078 web-img079web-img077    Les eleccions municipals i autonòmiques d’aquest passat diumenge a l’Estat espanyol ens porta a recordar com es vivien els comicis a principis del segle anterior, i ens situen en una altra data d’aquest mateix mes, la del 20 de maig de 1906.

Gràcies a les targetes postals, el mitjà de comunicació i de propaganda més extens per aquella època, ens n’assabenten de com visqué Solidaritat Catalana les eleccions de diputats i de senadors a les Corts de Madrid. Solidaritat en seria pràcticament el primer moviment català clarament sobiranista, i aglutinador de ben diverses tendències i partits. Frederic Rahola ho definí així: La Solidaritat Catalana respon al nostre caràcter”.

A través d’aquesta selecció d’exemplars cartòfils en podem apreciar la fotografia i l’àmbit electoral de personatges ben coneguts d’aleshores, així com les celebracions al carrer d’aquell esdeveniment democràtic de tanta transcendència per al país. Igualment, hi acompanyem un altre exemplar, aquest referit a les eleccions del 21 d’abril de l’any 1907, amb la imatge dels diputats per Barcelona.     Xavier