I Festival de la Cançò de Cassà
5 de juny de 2015
Cent col.leccions a la mostra de Quart
8 de juliol de 2015
Show all

Al Catalunya Postal no pas tot són targetes postals; tenim cura igualment d’altre tipus de documentació de text i especialment gràfica, que tracta de temes locals, del país, i ja per extensió, de la resta de latituds de l’orb sencer, dins de la vocació enciclopèdica i universal

Atès que com és lògic prioritzem el que ens és més proper, tot començant pel municipi de Cassà de la Selva, avui els oferim una altra pinzellada, aquesta relacionada amb la revista local de periodicitat mensual.

resized_img431 resized_img432

Luz y Guia nasqué el juny del 1944 per iniciativa del Centro Parroquial de los jóvenes de Acción Católica de San Martín de Cassà de la Selva, segons que hom subtitulava la capçalera. Al novembre del mateix any, passà a anomenar-se Suplemento de “Hoja Parroquial”. A l’octubre del 1948 ja era Revista Católica Cassanense. Arribada la festa major de la localitat i amb un magnífic suplement editat el juny del 1968, deixà d’aparèixer la publicació, per agafar la represa amb motiu de la festa major del 1970, el mes de maig i emplenant la portada a tot color la pubilla d’aquell any i primera en ésser elegida, Joana Burset.

resized_img433 resized_img434

Nosaltres personalment conservem un gratissim record del segon naixement de l’anomenada actualment Llumiguia, per haver col.laborat estretament amb el llavors director i artífex de la recuperació, Joan Codolà i Surís, i haver escrit durant uns anys un bon nombre de reportatges, entrevistes i notícies musicals, fins que arribà la “mili”. A aquell bon amic li succeí al cap dels anys el seu fill, Joan Carles, qui fins a l’actualitat i de manera ben competent ve dirigint la revista, així com el suplement diari Cassà Digital.

resized_img430

Aquí hi mostrem l’original mecanografiat del número 1; el 2 amb la seva capçalera; el 10, ja com a suplement parroquial; i el darrer exemplar, el del maig d’enguany, amb la notícia a la portada de la proclamació del nou batlle, Martí Vallés.  Al Catalunya Postal hi comptem amb tots els exemplars apareguts des d’aquell precursor nro. 1 de l’any 1944, la majoria d’ells degudament enquadernats.       Xavier