Llumiguia, la revista de Cassà
27 de juny de 2015
L'”eix” Atenes-Berlín
12 de juliol de 2015
Show all

    Un any més i arribada la festa major de la vila, Quart ja està preparada per inaugurar aquest proper dissabte dia 11 la mostra de col.leccionisme, que des de fa anys ve aplegant fins al centenar de participacions, i perquè el marc situat al local social no dóna per més. La  novetat de la present edició serà la de l’homenatge que se li tributarà a un artista i gran col.leccionista vinculat amb la localitat, Max Varés i Batlle, traspassat el mes d’abril desprès de patir una cruel i incurable malaltia. Hi haurà així mateix, una part de la seva obra perquè la gent en gaudeixi, i el recordi com es mereix.

    Des de la primera edició, d’ara fa uns 19 anys, nosaltres hem vingut col.laborant amb els entusiastes companys de la localitat de la terrissa, molt il.lussionats i competents quant a l’organització d’un esdeveniment del col.leccionisme que s’ha convertit en el referent de les contrades gironines.

resized_img436 resized_img435

    Generalment la participació del Catalunya Postal se situa sobre les antigues postals, tot variant cada any de temàtica. Enguany i juntament a una mostra de targetes brodades i artesanals, hi muntem dos quadres més aquest cop dedicats a documents de navieres anomenats Coneixements d’embarcament.

resized_img437 resized_img438

    Aquest vessant ens resulta sumament atractiu i ensisador, atesa la nostra afició pel món marítim en la seva globalitat. Hi disposem d’exemplars originals que es remunten a un segle i mig enrere, i corresponents a tots els recons de l’orb, des d’Austràlia fins als EE.UU., i des de Suècia fins a Sud-Àfrica, passant per Catalunya, la potència naviera de l’Estat espanyol.

resized_img439

    En el moment de redactar aquesta crònica tot just ens hi hem posat mans a l’obra per preparar, obligadament de manera molt restrictiva tenint en compte l’espai disponible, un recull de coneixements, que igualment els acompanyarem amb postals de vaixells, en aquest cas d’uns 120 anys enrere.       Xavier