Sant Narcís, patró de Girona
29 d'octubre de 2015
Des de l’any 1968 …
18 de novembre de 2015
Show all

El mercat de l’art continua amb la seva boja cursa de rècords, i aquesta setmana la nota l’acaba de donar l’adjudicació de l’obra d’Amedeo Modigliani Nu reclinat, a la subhasta de Christie’s, a Nova York, per part d’un multimilionari xinès, per la “mòdica” quantitat de 170,4 milions de dòlars.

D’aquesta manera, el pintor italià, contemporani i amic de Picasso durant l’estada d’ambdós a París, s’hi enfila a la segona posició, rere de l’artista malagueny, qui amb Les dones d’Alger, continua al capdavant del rancking amb uns 179 milions de dòlars.

resized_img505

Dels àlbums dedicats a l’art pictòric hem triat aquestes altres dues creacions de Moglidiani, nusos dels anys 1916 i 1917, acompanyades per altra banda per unes obres representatives dels seus grans competidors quant a valoracions actuals: Pablo Ruiz Picasso, amb Toilette, de l’any 1906; i el Crit, que Edvard Munch pintà l’any 1910, i que a hores d’ara ve ocupant el cinquè lloc d’aquesta mena de hit parade, amb 120 milions de dòlars pagats no fa pas gaires mesos, i de qui ja vam parlar anteriorment en aquest Blog.

resized_img506 resized_img507

I encara dues obres més de Picasso, dedicades a una de les seves passions, la bellesa femenina: Les banyistes, i La flautista asseguda i dorment

resized_img508