El concert d’Any Nou a Viena
1 de gener de 2016
90 anys de la gran nevada a Girona
30 de gener de 2016
Show all

     La demarcació gironina i molt especialment la capital de la mateixa, comptà pels vols d’un segle enrere i tot i la seva reduïda demografia amb un bon nombre d’estudis fotogràfics. N’eren coneguts com els retratistes, ja que aleshores molt pocs d’ells sortien al carrer per copsar instantànies urbanístiques o topogràfiques, tant si n’eren animades, com si no ho eren.

resized_img542 resized_img543

D’aquells artistes de la càmera gaudirien d’una major projecció noms com els Unal (Amis, Emili i Octavi), Amadeu Mauri, Pereferrer i Barber (foto Lux), Joaquím Massaguer, Artur Girbal, Jou, Antonio Garcia,  Josep Esquirol, Valentí Fargnoli, i cap a una vintena més.

resized_img544 resized_img545

  El Catalunya Postal hi dedica un lloc destacat a tota aquella producció fotogràfica, sota les denominacions d’Estudi, de Retratistes, i de Costumistes, amb uns exemplars que van des dels de petitíssim format i semblants a una targeta de visita, fins a d’altres de molt més vistosos i confeccionats per regla general sobre gruixuts cartrons. Molt sovint igualment, hi solien incloure la publicitat de la casa al darrere de les targetes o fotografies.

Xavier

resized_img546 resized_img547