85 anys de la República Espanyola
15 d'abril de 2016
IV Centenari de William Shakespeare
20 d'abril de 2016
Show all

Aquest proper dissabte dia 23 i coincidint com cada any amb la celebració del patró de Catalunya, Sant Jordi, es commemorarà així mateix el 4r. Centenari de la mort de Miguel de Cervantes y Saavedra.

Marca_Aiguaimg524_2

El Catalunya Postal compta amb un atapaït àlbum dedicat a l’insigne i universal escriptor espanyol i a la seva obra capdal El Quixot de la Manxa. Hi mostrem diversos sobres filatelitzats i al.lusius, d’entre ells aquests dos corresponents a l’any 1947 amb motiu de la primera mostra filatèlica empordanesa.

Marca_Aiguaimg525_3

En aquests altres exemplars hi podem veure els segells que la nostra administració postal l’hi dedicà el mateix any 1947. I per cloure aquest petit resum de il.lustracions, hi ensenyem dues peces d’una col.lecció estrangera de postals editada l’any 1900 i que reflecteix les portades de les diverses primeres edicions del Quixot, en aquest cas l’espanyola i la francesa.   També en veureu una primera pàgina d’una edició confeccionada en suro.      Xavier

Marca_Aiguaimg523_1 Marca_Aiguaimg526_4

P.D. Un record per al Dr. Pompeio Pascual, traspassat fa poques setmanes a Llagostera, i gran col.leccionista d’el Quixot, amb un important nombre d’edicions de tota mena.