Un portal popular cassanenc
13 d'agost de 2016
Programes de Fires de Girona
26 d'octubre de 2016
Show all

Després d’haver-se celebrat durant aquestes darreres setmanes l’Olimpíada d’estiu i els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro, i quan un dels temes ineludibles ha estat el de l’estadística medallística dels dos centenars de països participants, allò ens anima a parlar aquí, i salvant per descomptat totes les distàncies, del palmarés que hem assolit durant els anys de competició filatèlica, tot arrencant des de l’any 1982, i fins fa unes temporades, quan ja ho tenim força deixat de la mà, el fet de concórrer a les exposicions nacionals i internacionals, i gairebé sempre dins de l’apartat de Literatura Filatèlica.

Des d’aquell Gran Premi, amb felicitació del jurat, obtingut a la primera Exposició Catalana, celebrada a Tordera l’any 1985, vénen a suposar més de 70 les medalles guanyades en convocatòries catalanes, espanyoles, internacionals i mundials. Tres d’or, diverses d’argent, i algunes més de bronze, en ocasions competint amb uns 500 companys en la mateixa afició. Quant a les internacionals i atès que la federació espanyola no podia cobrir cap despesa dels nostres participants, el costum era que nosaltres dipositessin les col.lecions a les mans i la confiança del Comissari nacional, qui era qui es desplaçava personalment a tot arreu, representant el nostre país, i com dèiem amb la gran responsabilitat de dur a mà tants tresors.

img773

D’aquet palmarés de més de 70 medalles, hem triat com a mostra les que veureu escanejades tot seguit, corresponent a competicions celebrades a París, Praga, Copenhague, Estocolm, Chicago, Tòkio, Buenos Aires, Rio de Janeiro, o Madrid. . Igualment, hi afegim d’altres de tema olímpic, i diverses que tingueren lloc a Espanya, tot i que d’àmbit internacional en abastar també les nacions iberoamericanes. Al revers d’algunes d’aquestes medalles hi ha el nostre nom gravat, com a detall clarament nominatiu dels guanyadors dels trofeus, els quals s’hi acompanyaven del corresponent diploma, i d’un llibre titulat de “Palmarés” que les organitzacions acostumen a editar amb  el llistat de guardonats, amb articles diversos de divulgació filatèlica i d’història postal, i d’altres informacions. Xavier

img772