Hello world!
30 de gener de 2017
Elisabet II, 65 anys de regnat
8 de febrer de 2017
Show all

En diverses ocasions hem parlat aquí anteriorment de l’actualitat americana, agreujada a hores d’ara per l’arribada del 45è president dels EUA. Una de les darreres entrades al nostre perfil del Facebook (la única xarxa social que utilitzem), ha versat sobre els indis d’aquell vast país.

Marca_Aiguaimg051_1

Quan personatges com Trump parlen d’Amèrica com el seu exclusiu “cortijo”, estarien oblidant o negant que aquell extens continent està format per desenes de països soberans, des d’Alaska fins a la Tierra del Fuego. Els anglosaxons arribats d’Europa, aquelles molt respectables, i aventureres, persones rosses, amb ulls blaus i nas diminut, amb el temps es carregarien tantes i tantes nacions indígenes, els autèntic americans i poseïdors d’aquells terrenys des de temps immemorials. Genocidi total ¡

Marca_Aiguaimg052_2

Per curiositat, i per il.lustrar els nostres articles periodístics, de sempre hem dedicat una especial atenció a la documentació gràfica al.lusiva, i del miler llarg d’imatges originals d’epoca i relacionades amb les tribus dels EUA i del Canadà, us hem triat avui aquesta petita selecció, amb una particularitat, com és la de mostrar majoritàriament postals de dones, quan rarament les haurem vistes a les pelis i a la premsa.

Marca_Aiguaimg053_3

I sense que sembli un greuge comparatiu, o un menysteniment a les dones “forasteres”, com ara l’eslovena Sra. Trump, el lector podrà apreciar com n’eren de boniques, naturals i elegants les fèmines d’aquells “salvatges” pells roges. Ens agradaria des del Catalunya Postal muntar una exposició precisament i exclusivament sobre les dones indígenes, les veritables americanes, des d’Alaska i fins a la Tierra del Fuego.   Xavier

512 514