Els indis, els veritables americans
31 de gener de 2017
La diada de Sant Valentí
15 de febrer de 2017
Show all

Aquesta setmana, el dia 6, s’han complert els 65 anys de la proclamació com a reina de la Gran Bretanya de la filla gran del rei Jordi VI, mort de càncer a l’edat de 57 anys. Amb tan llarga trajectòria com a soberana, Elisabet supera a la seva rebesàvia Victòria en dos anys, i es col.loca com a quarta al rànking històric, després del francès Lluís XIV, de l’austríac Francesc Josep, i del recentment traspassat Bhumibol de Tailàndia.

Marca_Aiguaimg070_2 Marca_Aiguaimg071_3

 

Parlant del món del col.leccionisme històric val a dir que la monarquia anglesa és la que de llarg més documentació ha vingut generant en el darrer segle i mig, i que per exemple al Catalunya Postal en són diversos els àlbums que recopilen aquest material.

Marca_Aiguaimg069_1

 

La reina, cap d’Estat honorífica d’una trentena de països repartitats per tots els continents, entre ells grans extensions com Austràlia i el Canadà, i que conformen la Commonwealth, mostra la seva efigie als segells de correus de tots aquells territoris, que només al Carib ja representen un bon grapat d’illes.

Marca_Aiguaimg072_1

 

En aquestes últimes fotografies podem veure la monarca quan era ben jove, i en una de les imatges hom pot comprovar el seu autògraf. Altra instantània, obra del membre de la família lord Snowdon, traspassat recentment, ensenya quatre generacions de dita monarquia amb motiu del bateig el dia 21-12-1984 d’Enric de Gales.      Xavier