Treballs periodístics
2 de febrer de 2023
Temps de Carnavals (II)
25 de febrer de 2023
Show all

Aquests dies s’estan celebrant els darrers actes dels Carnestoltes i Carnavals, aquí i arreu. Per a mig món, l’efemèride representa molt, des de temps immemorials, i amb un lligam estret amb el costumisme, l’etnologia i l’antropologia dels pobles.

N’hem escrit i publicat alguns articles, d’entre ells el del dia 26 al Dominical del Diari de Girona, tot explicant a grans trets el sentit de la celebració, i com sempre acompanyant imatges. Aquestes, molt antigament i abans de la introducció seriosament de la fotografia, basades en ben aconseguits gravats, què il·lustraven d’allò més les conegudes revistes gràfiques; i ja amb el “boom” de la targeta postal, mostrant-s’hi les cartolines en tota la seva plenitud.

Hi acompanyem dos exemplars centenaris del famosíssim Carnaval de Nice, i un altre dels anys 60, de la ciutat alemanya de Colonia.