Exposició d’antigues felicitacions nadalenques
19 de desembre de 2008
Festa major de Cassà
27 de maig de 2009
Show all

Amics del Museu de la Postal:

Abans de res, molt bon any a tots.

Molta feina aquests dies; festivitats familiars; compaginació de diverses tasques personals i professionals; però això sí, a estones perdudes, remenament general de targetes, i classificació del munt de papers que s’hi acumulen d’allò més.

Avui, només tres ratlles, i perdoneu si s’escapa alguna falta d’ortografia o de sintaxi. Escrivim sobre la marxa, com si es tractés d’una conversa informal amb qualsevol conegut i amistat, i això sí, quan els escrits són per a la premsa, aleshores ens ho mirem un xic més.

Continuem entrant material; disposem de diversos proveïdors, catalans, espanyols i estrangers; i com dèiem abans, a estones les hi anem classificant. Quant a la catalogació, això sí que és un altre cantar…

Exposició a Cassà de la Selva

Fins al proper diumenge dia 11, tenim oberta a la sala municipal “la Coma” de Cassà, l’exposició d’antigues felicitacions nadalenques. Uns 400 exemplars, molts d’ells centenaris -el més antic data de 1890-, que sembla ser que estan agradant  als visitants. Repartits en diversos blocs, també es poden veure felicitacions dels antics oficis -carters, serenos, repartidors,etc.-, i les curioses i ben rares “dècimes” gironines, amb què els escolars felicitaven llurs familiars.

Al Diari de Girona, suplement Dominical, cada setmana ens trobareu a la pàgina de Col.leccionisme, la més antiga secció de la premsa gironina, que apareix des del 1982.  I podeu visionar també la web www.giromus.cat amb el recull de la majoria de museus i col.leccions privades gironines. Hi podeu anar a localitats -Cassà de la Selva-, i també a Personatges, on ens hi trobareu, amb entrevista, historial i fotos.

Una salutació ben cordial a tots des del Museu Catalunya Postal (r)

Xavier