Bon estiu ¡
16 de juny de 2010
Medalla d’argent a l’Exfilna’10
11 de novembre de 2010
Show all

Amics de Catalunya Postal:

Evidentment que el Blog el tenim ralentitzat per la sobrecàrrega laboral que estem sorportant temporalment, però això no treu que hi hagi activitat a tots els altres camps, com us notifiquem tot seguit:

Publicacions: El Eco Filatélico y Numismático, la revista de major solera en parla hispana, treu aquest mes d’octubre un primer capítol del nostre treball  “Esperanto, lengua internacional”. Aquest serà també el motiu d’una exposició que estem preparant per dates nadalenques a Cassà de la Selva.    Quant als butlletins de les societats filatèliques, al de Quart hi teníem dos escrits; al de S.Feliu de Guíxols tractàvem sobre el món sardanístic; i al de Torroella de Montgrí, recordem el compositor de sardanes, músic i director Vicenç Bou, amb motiu del 125è aniversari del seu naixement.

Exposicions: Després de la general del col.leccionisme de Quart, amb prop d’un centenar de participants, hem tingut la de S.Feliu, amb postals de tema sardanes; la de Cassà en homenatge al Dr. Ruscalleda, amb postals i antics documents de Medicina i Creu Roja; i la de fires de Girona, que recordarà el centenari de la Cambra de Comerç, essent la nostra participació al.lusiva al comerç i a les llotges.

Quant a l’exposició anual espanyola, Exfilna’10, enguany a celebrar durant els propers dies a Madrid, igualment hi tornem a participar, amb Literatura Filatèlica. El palmarès assolit en competicions nacionals i internacionals -algunes de mundials-, passa de les 70 medalles, de categories de fins a or (Nacionals de Catalunya, anys 1985 i 2009).

La Vanguardia:  Fa uns dies el periòdic barceloní va publicar un reportatge sobre diversos museus gironins, i va esmentar amb text i foto el nostre.

Estem preparant ja l’edició d’una nova postal, que com sempre serà repartida com a obsequi.

Rebem peticions de postals locals; d’altres de topogràfiques i temàtiques per il.lustrar publicacions; però el que voldríem també és contactar amb aficionats per intercanviar-ne. Teniu en compte que a més a més de les de pobles i ciutats, hi ha centenars de temes diferents, de totes les èpoques i països.

I com diem sempre: La postal, auxiliar de la història i notaria de l’actualitat dels pobles.

Xavier