L’activitat no s’atura ¡
11 d'octubre de 2010
Bon Nadal i Any 2011
24 de desembre de 2010
Show all

A la competició filatèlica estatal, l’Exfilna, celebrada enguany a Madrid, la nostra participació en la disciplina de Literatura Filatèlica ha guanyat una nova medalla d’argent.

El Eco: La revista El Eco Filatélico y Numismático en el número del present mes ofereix el segon capítol que hem escrit sobre “Esperanto, lengua internacional”.  Sobre aquesta temàtica, ja us vam informar a l’article anterior de que estem preparant a Cassà de la Selva una exposició per a les properes festes nadalenques.

Catàlegs: Una pregunta comú entre els nous aficionats és sobre la existència de catàlegs, semblants als filatèlics i numismàtics per poder orientar-se’n.

Únicament estan catalogats, amb numeració, dades d’edició i preus estimatius de mercat, a més de la foto, els enterpostals oficials, els de les administracions postals. Sobre la resta d’edicions i en tractar-se d’iniciatives privades, no existeixen catàlegs formals amb numeracions i altres detalls, llevat dels que estan dedicats a ciutats i demarcacions concretes. Una excepció són els treballs sobre determinades i destacades cases editores, com ara la Hauser y Menet, i també sobre les postals precursores -anteriores aprox. a l’any 1904, quan es va produir la partició del revers-, obra en aquests casos del madrileny Sr. Martín Carrasco.

Ja d’una manera més modesta i també a títol personal, alguns col.leccionistes avançats estan conformant el catàleg de les seves respectives poblacions, de manera ben artesanal i “heròica”, per a un ús eminentement privat, sense gaires possibilitats de publicació en tant en quant no puguin disposar-ne d’ajusts oficials.

En una propera ocasió podrem donar més informació sobre el tema, tot començant naturalment pel catàleg que l’any 1987 va publicar Joan Cortés López sobre les postals de Girona ciutat.

Xavier