Temporada alta
25 de juliol de 2013
Girona ciutat en imatges
2 d'agost de 2013
Show all

      Durant aquests dies té lloc a Sant Feliu de Guíxols la vuitena exposició/competició filatèlica nacional de Catalunya, que es clausura el proper diumenge dia 28.

img141

 Tal com ja hem vingut comentant per la premsa i per altres mitjans de comunicació, la ciutat ganxona s’haurà convertit doncs, en la capital catalana de la filatèlia i el món del correu, amb una participació pràcticament  rècord -un centenar de competidors, que aporten 500 quadres o vitrines-, que ha estat fallada per un jurat de primera línia, amb tres dels seus membres de categoria internacional, encapçalat pel president de la federació espanyola, Fernando Aranaz.

   Tot un seguit d’actes hi han acompanyat a la mostra pròpiament dita, ubicada a les plantes tercera i quarta del Monestir de Sant Feliu, com ara conferències, excursions, i visites guiades.Per altra banda, la revista de cultura municipal, l’Arjau, ha estat dedicada monogràficament a l’event, que s’ha fet coincidir amb el Memorial Juli Garreta, insigne compositor local.  La festa de palmarès, amb publicació del resultat i lliurament de llibres, tindrà lloc el mateix dia 28, a l’hotel S’Agarò de Sant Pol.

    Quatre han estat els segells de correus personalitzats, que durant dos dies han pogut ser obliterats amb dos matasegells igualment al.lusius a l’efemeride que estem comentant, acompanyats a més per un fulletó de record.

   Sota els auspicis de la Federació Catalana, FECAFIL, l’entitat organitzadora ha estat l’Associació Filatèlica i de Col.leccionisme de Sant Feliu de Guíxols, presidida per Emili Vila, i que ha comptat amb la valuosa col.laboració del comissari i president de la societat gironina, Antoni Jiménez Maqueda, la junta de l’entitat amfitriona, i altres col.laboradors, en primer lloc el mateix Ajuntament, amb l’alcalde Joan Alfons Albò al capdavant. Aquest que us escriu, soci local, ha tingut cura de la vocalia de premsa, i igualment ha participat com a concursant -a la primera edició, Tordera’85, n’obtingué el gran premi de secció en Literatura Filatèlica-.

   En un proper escrit els hi podrem informar sobre el resultat d’aquesta extraordinària competició.

  Xavier